វិទ្យាស្ថានស្តង់ដារកម្ពុជា (ISC) នៃក្រសួងឧស្សាហកម្ម វិទ្យាសាស្ត្រ បច្ចេកវិទ្យា និងនវានុវត្តន៍នាពេលថ្មីៗនេះ បានជំរុញឱ្យវិស័យឯកជនផ្តល់អាទិភាពដល់ការអភិវឌ្ឍន៍ផលិតកម្ម និងសេវាកម្មដែលមានស្តង់ដារ ដើម្បីបង្កើនការប្រកួតប្រជែងនៃផលិតផលក្នុងស្រុកនៅក្នុងទីផ្សារសកលលោក។
ថ្លែងទៅកាន់ប្រព័ន្ធផ្សព្វផ្សាយ លោក ទុំប៉ែន វីរៈវិទូ អនុប្រធាននាយកដ្ឋានព័ត៌មាននៃវិទ្យាស្ថានស្តង់ដារកម្ពុជា បានគូសបញ្ជាក់ពីសារៈសំខាន់នៃស្តង់ដារ ដោយកត់សម្គាល់ថាវារួមចំណែកយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការលើកកម្ពស់គុណភាពផលិតផល និងសុវត្ថិភាពអ្នកប្រើប្រាស់។
លោកបានមានប្រសាសន៍ថា ISC គឺជាវិទ្យាស្ថានជាតិ ដែលបានចូលរួមចំណែកយ៉ាងច្រើនដល់ក្រសួងផ្សេងទៀត ដែលមានជំនាញផ្សេងៗគ្នា ក្នុងការបណ្តុះបណ្តាលរួមគ្នាដល់ក្រុមហ៊ុនផលិត អ្នកកែច្នៃ ឬសហគ្រិន។ លើសពីនេះ ផលិតផលជាច្រើនត្រូវបានដាក់ជូន ISC សម្រាប់ការវាយតម្លៃ និងផ្ទៀងផ្ទាត់។
លោកបានបន្តថា ISC ក៏បានសហការយ៉ាងសកម្មជាមួយសមាគម និងអង្គការនានា ដើម្បីផ្សព្វផ្សាយអំពីសារៈសំខាន់នៃការកំណត់ និងការប្រកាន់ខ្ជាប់នូវស្តង់ដារ។
លោកបានពន្យល់ថា “ផលិតផលដែលបំពេញតាមស្តង់ដារដែលបានបង្កើតឡើង ទទួលបានទំនុកចិត្ត និងភាពជឿជាក់របស់អតិថិជន” ដោយលោកបានបន្ថែមថា “ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នៅពេលដែលផលិតផលខ្វះស្តង់ដារ ការសម្រេចចិត្តជឿជាក់លើផលិតផលគឺអាស្រ័យលើអតិថិជនទាំងស្រុង។ ការទទួលបានសញ្ញាស្ដង់ដារបង្ហាញពីការប្ដេជ្ញាចិត្តរបស់ក្រុមហ៊ុនចំពោះគុណភាព និងជំរុញទំនុកចិត្តក្នុងចំណោមអតិថិជនរបស់ខ្លួន»។
លោកបានជំរុញដល់សិប្បករ ឬអ្នកផលិតឲ្យអនុវត្តស្លាកស្តង់ដារ។ លោកបានអំពាវនាវដល់វិស័យឯកជន ជាពិសេសសហគ្រិនឱ្យចូលរួមកម្មវិធីបណ្តុះបណ្តាល និងទទួលបានចំណេះដឹងអំពីស្តង់ដារ។
លោកបានបញ្ជាក់ថា៖ «នេះនឹងជួយលើកកម្ពស់ការយល់ដឹង លើកកម្ពស់ការអនុវត្តអាជីវកម្មឲ្យកាន់តែប្រសើរ និងពង្រីកទីផ្សារលក់»។
លោកស្រី កែវ មុំ ប្រធានសភាមុខរបរ និងមីក្រូសហគ្រាស-កម្ពុជា និងជាអគ្គនាយិកានៃឧស្សាហកម្មអាហារ លីលី បានប្រាប់កាសែតខ្មែរថាមស៍ថា ចំពោះពាក្យ ‘ស្ដង់ដារ’ វាងាយស្រួលនិយាយ ប៉ុន្តែមិនងាយអនុវត្តទេ។
លោកស្រីបន្តថា៖ «ទោះជាយ៉ាងណាប្រសិនបើយើងអាចអនុវត្តស្តង់ដារនេះ យើងនឹងសម្រេចបានជោគជ័យអាជីវកម្ម ទីមួយលើតម្លៃនិងការប្រកួតប្រជែង ហើយទីពីរគឺយើងអាចប្រកួតប្រជែងបានទាំងគុណភាព និងរសជាតិ»។
សម្រាប់ព័ត៌មានបន្ថែម សូមអាននៅទីនេះ
ដោយ៖ Mom kunthea
កាលបរិច្ឆេទបោះពុម្ភផ្សាយ៖ ថ្ងៃទី៣ ខែធ្នូ ឆ្នាំ២០២៤
ព័ត៌មាន៖ ខ្មែរ ថាមសិ៍