កម្ពុជាកាលពីខែមុនបានចាប់ផ្តើមនាំចេញម្រេចទៅកាន់ប្រទេសចិន ដែលជាដៃគូពាណិជ្ជកម្មដ៏ធំបំផុតរបស់ខ្លួន ដែលជាការកត់សម្គាល់ជោគជ័យនៃការរៀបចំរយៈពេលមួយឆ្នាំសម្រាប់ការនាំចេញ។
យោងតាមទូរទស្សន៍ ទ.ទ.ក ម្រេចខ្មៅចំនួន ៣០ តោនត្រូវបាននាំចេញទៅកាន់ទីក្រុង Qingdao ប្រទេសចិន កាលពីថ្ងៃទី ១០ និង ២០ ខែមេសា ឆ្នាំ ២០២៤ ។
ទូរទស្សន៍ ទ.ទ.កបានឲ្យដឹងកាលពីថ្ងៃអង្គារថា៖ «ម្រេចជាផលិតផលគ្រឿងទេសដំបូងគេរបស់កម្ពុជាដែលនាំចេញទៅកាន់ទីផ្សារប្រទេសចិន»។ ម្រេចកម្ពុជាត្រូវបានគេទទួលស្គាល់ថាជាម្រេចគុណភាពល្អបំផុតមួយក្នុងពិភពលោក។
ការបង្ហោះហ្វេសប៊ុកមួយទៀតដោយក្រុមហ៊ុន Sela Pepper Co. Ltd បានបញ្ជាក់ថា ការដឹកជញ្ជូនលើកដំបូងរបស់ខ្លួនត្រូវបានបញ្ជូនទៅប្រទេសចិននៅថ្ងៃទី ២០ ខែមេសា។ ការដឹកជញ្ជូនលើកទីពីរត្រូវបានធ្វើឡើងកាលពីម្សិលមិញ។
ចាប់តាំងពីស្ថានទូតចិនបានប្រកាសពីការសម្រេចការទិញម្រេចពីកម្ពុជាកាលពីថ្ងៃទី ១២ ឧសភា ឆ្នាំ ២០២៣ មក វាបានចំណាយពេលជិតមួយឆ្នាំនៃការខិតខំប្រឹងប្រែងដើម្បីសម្រេចបាន។ ការនាំចេញម្រេចទៅប្រទេសចិនត្រូវបានគេរំពឹងថានឹងជួយដល់វិស័យនេះបានច្រើនជាពិសេសកសិករ។
ខណៈដែលការបញ្ជាក់ពីការនាំចេញ សហព័ន្ធម្រេច និងគ្រឿងទេសកម្ពុជា (CPSF) កាលពីម្សិលមិញបានហៅវាថាជា «ការចាប់ផ្ដើមដ៏មានឱកាសសម្រាប់កំណើន»។
ក វ៉ាន់ វណ្ណាល់ ប្រធានប្រតិបត្តិការនៃ CPSF បានប្រាប់កាសែតខ្មែរថាមស៍ថា៖ «ការដាក់ដំណើរការការនាំចេញម្រេចកម្ពុជាដោយផ្ទាល់ទៅប្រទេសចិននាពេលថ្មីៗនេះបង្ហាញពីឱកាសដ៏សំខាន់សម្រាប់សេដ្ឋកិច្ចកម្ពុជា។ មូលដ្ឋានអ្នកប្រើប្រាស់ដ៏ធំរបស់ប្រទេសចិនផ្តល់នូវទីផ្សារថ្មី និងមានសក្តានុពលរកប្រាក់ចំនេញសម្រាប់អ្នកនាំចេញម្រេចកម្ពុជា»។
លោកបានកត់សម្គាល់ថា ការកើនឡើងនៃតម្រូវការម្រេចកម្ពុជាអាចជំរុញផលិតកម្មក្នុងស្រុក ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សហគមន៍ជនបទ និងកសិករ តាមរយៈតម្លៃកាន់តែខ្ពស់ និងអាចជំរុញឱ្យមានការដាំដុះម្រេចកាន់តែច្រើន។
សម្រាប់អត្ថបទទាំងស្រុង សូមអាននៅទីនេះ
ដោយ៖ Manoj Mathew
កាលបរិច្ឆេទបោះពុម្ភផ្សាយ៖ ថ្ងៃទី៩ ខែឧសភា ឆ្នាំ២០២៤
ព័ត៌មាន៖ ខ្មែរ ថាមស៍