ភ្នំពេញៈ ប្រធានក្រុមប្រឹក្សាភិបាលសហព័ន្ធស្រូវអង្ករ លោក សុង សារ៉ន បានលើកឡើងថា វត្តមានជាផ្លូវការលើកដំបូងរបស់អង្ករកម្ពុជានៅប្រទេសឥណ្ឌូនេស៊ី គឺជាប្រវត្តិសាស្ត្រថ្មី ១ ទៀតនៃទីផ្សារនាំចេញអង្ករកម្ពុជា ដែលកើតឡើងពីការខិតខំរួមគ្នាគ្រប់ផ្នែកពាក់ព័ន្ធទាំងរាជរដ្ឋាភិបាល និងផ្នែកឯកជន។ ការណ៍នេះគឺជាការបើកទីផ្សារថ្មីសម្រាប់អង្ករកម្ពុជានាំចេញទៅប្រទេសប្រជាជាតិអាស៊ានដែលមានចំនួនប្រជាជនច្រើនជាងគេ។
លោកនាយករដ្ឋមន្ត្រី ហ៊ុន ម៉ាណែត កាលពីព្រឹកថ្ងៃទី ២ ខែវិច្ឆិកា បានបង្ហោះនៅលើបណ្តាញសង្គមផ្លូវការផ្ទាល់ខ្លួនថា «អង្ករខ្មែរជើងដំបូង» បានដឹកទៅដល់កំពង់ផែប្រទេសឥណ្ឌូនេស៊ី ជាផ្លូវការនាព្រឹកថ្ងៃទី ២ វិច្ឆិកា ២០២៣ បន្ទាប់ពីការចរចាបើកទីផ្សារបានសម្រេចក្នុងខែសីហា ឆ្នាំ ២០២៣។ នេះជាលទ្ធផល ១ ទៀតនៃកិច្ចខំប្រឹងប្រែងក្នុងការចរចាបើកទីផ្សារ និងជំរុញការនាំចេញរហូតបានសម្រេចក្រោមការដឹកនាំរបស់ថ្នាក់ដឹកនាំរាជរដ្ឋាភិបាល និងការចូលរួមពីក្រសួងស្ថាប័នពាក់ព័ន្ធ រាប់ចាប់តាំងពីក្រសួងកសិកម្ម ក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម អគ្គនាយកដ្ឋានគយ និងរដ្ឋាករកម្ពុជា ក៏ដូចជាវិស័យឯកជនជាដៃគូ គឺសហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជា (CRF)។
លោក ហ៊ុន ម៉ាណែត បញ្ជាក់ថា៖ «កិច្ចខំប្រឹងប្រែងទាំងអស់នេះ ធ្វើឡើងស្របទៅតាមគោលនយោបាយបញ្ចកោណដំណាក់កាលទី១ ផ្ដោតលើការលើកស្ទួយកសិកម្ម និងការអភិវឌ្ឍជនបទ ដែលផ្ដោតលើការបន្តពង្រឹងតួនាទី និងការអភិវឌ្ឍវិស័យកសិកម្មឱ្យទំនើប សម្បូរបែប និងមានភាពធន់ ដែលគាំទ្រដល់ ការអភិវឌ្ឍជនបទ សំដៅធានាសន្តិសុខ និងសុវត្ថិភាពស្បៀង, បង្កើនតម្លៃបន្ថែមខ្ពស់,ជំរុញភាពប្រកួតប្រជែង និងលើកកម្ពស់គុណភាពជីវភាពប្រជាជននៅទីជនបទ»។
ប្រធានក្រុមប្រឹក្សាភិបាលសហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជា (CRF) លោក សុង សារ៉ន បានប្រាប់ ភ្នំពេញ ប៉ុស្តិ៍ នៅថ្ងៃទី ២ ខែវិច្ឆិកាថា នេះជាប្រវត្តិសាស្ត្រថ្មីមួយទៀតសម្រាប់ទីផ្សារនាំចេញអង្ករកម្ពុជាដែលកើតឡើងពីការខិតខំរួមគ្នាពីគ្រប់ផ្នែកពាក់ព័ន្ធទាំងរដ្ឋាភិបាល និងឯកជន។
លោកបានថ្លែងថា៖ «ការនាំចេញទៅឥណ្ឌូនេស៊ី បានបង្ហាញពីការរីកចម្រើននៃវិស័យស្រូវអង្ករកម្ពុជា តាមរយៈការដាក់ចេញយុទ្ធសាស្ត្រនៃកិច្ចសហប្រតិបត្តិការរវាងរដ្ឋាភិបាលរដ្ឋាភិបាល»។
សម្រាប់អត្ថបទទាំងស្រុង សូមអាននៅទីនេះ
ដោយ៖ ហ៊ឹន ពិសី
កាលបរិច្ឆេទបោះពុម្ភផ្សាយ៖ ថ្ងៃទី០៣ ខែវិច្ឆិកា ឆ្នាំ២០២៣
ព័ត៌មាន៖ ភ្នំពេញ ប៉ុស្តិ៍